En dag på Hindby Dibber Grundskola – Intervju med Ellen och hennes mentor Stina

På Hindby Dibber Grundskola i Malmö fick vi möjlighet att prata med eleven Ellen och hennes mentor Stina, som också är förstelärare. De delar med sig av sina upplevelser och tankar om vad som gör deras skola speciell.

Ellen om sin skolgång

Vad är det bästa med skolan?
Att man får träffa sina kompisar varje dag och ha svenska.

Kan du berätta om en särskild upplevelse eller aktivitet på skolan som du tycker har varit extra rolig?
Under min uppväxt på Hindby lekte vi en lek som hette ”Chewbaka” som var det roligaste som fanns. Men bollen gick sönder så ofta, så jag fick inte spela så mycket.

Hur känner du dig när du är i skolan och vad får dig att trivas här?
När jag är i skolan känner jag mig lugn. Min fantastiska mentor får mig att trivas och vara lugn, även när allting inte går som planerat.

Om du skulle berätta för en vän varför de skulle börja på vår skola, vad skulle du säga?
Jag skulle säga att det är en liten och mysig skola, där alla känner alla, och att du kan vara dig själv här.

Stina om sitt arbete som lärare och mentor

Berätta lite om dig själv.
Jag är en östgöte som landade i Skåne för ungefär fyra år sedan och sedan dess har jag arbetat på Hindby. Min fritid delar jag med min sambo och två hundar. Som lärare lägger jag mycket vikt vid relationsskapande och struktur i klassrummet, jag tror att det är två grundpelare för att skapa goda förutsättningar för barns lärande.

Varför väljer du att arbeta på Hindby Dibber?
Jag uppskattar det lilla formatet, det är en liten skola där alla elever syns. Vi är ett litet, sammansvetsat arbetslag med hög kompetens. Här får jag möjlighet att påverka och utvecklas som lärare.

Vad tycker du är viktigt när man ska välja skola för sitt barn/sina barn?
Att känna förtroende för skolan är viktigt, om det finns en fungerade relation mellan skola och vårdnadshavare gynnar det barnen mycket. Det är viktigt att välja en skola där barnen blir sedda och där de får alla förutsättningar för att utvecklas och lyckas.

Att välja rätt skola handlar inte bara om akademisk framgång, utan också om att barnen känner sig trygga och uppmärksammade i sin miljö. På Hindby Dibber Grundskola strävar vi efter att skapa en atmosfär där varje elev får möjlighet att växa på sitt sätt, både socialt och akademiskt.

Både Ellen och Stina belyser det som gör Hindby Dibber speciellt – den starka gemenskapen, den personliga kontakten och det utrymme som ges för att vara sig själv. Genom att arbeta nära eleverna och skapa en god stämning i klassrummet, ser Stina till att varje elev blir sedd och får de verktyg de behöver för att lyckas.

Föräldrar som söker en skola där deras barn inte bara får en bra utbildning, utan också en trygg och stöttande miljö, kan känna sig säkra på att Hindby Dibber Grundskola erbjuder detta. Med engagerade lärare som Stina och elever som Ellen, fortsätter skolan att vara en plats där varje individ kan blomstra och känna sig hemma.