Dibber Trädkronan förskola i Västerås bygger ut och utökar sina lokaler till 2024

Förskolan Dibber Trädkronan i Skälby, Västerås, går i högsta fart framåt med sin planerade utbyggnad, som kommer stå klart i januari 2024. På förskolan ser man fram emot att kunna sina barn en ny, inspirerande och trygg lärandemiljö.

Trädkronans förskola, som redan har en stark närvaro i Västerås, har under flera år byggt ett rykte för sin engagerade personal och pedagogiska fokus. För att möta det ökande behovet av förskoleplatser i området har förskolan beslutat att expandera med en nybyggd utbyggnad.

Rektor Micaela Andersson är entusiastisk över utbyggnaden och säger, ”Det här är verkligen spännande för oss på Dibber Trädkronan. Vi ser fram emot att kunna fortsätta erbjuda våra barn en plats där de kan känna sig sedda, hörda och tagna på allvar. Utbyggnaden kommer att möjliggöra ännu mer lekfullt lärande och samspel, och jag är övertygad om att det kommer att bli en fantastisk miljö för våra barn.”

Även den regionala skolchefen, Cilla Tapio, är glad över nyheten och säger, ”Det är fantastiskt att se att Dibber Trädkronan utökar sina möjligheter att fortsätta erbjuda en kvalitativ förskoleutbildning i Västerås. Vi tror på deras pedagogiska tillvägagångssätt och ser fram emot att se fler barn dra nytta av det.”

På Dibber Trädkronan fokuserar de på att alla barn ska få uppleva hur viktiga de är och att de ska känna sig sedda och hörda varje dag. De strävar efter att varje barn ska få lyckas med något varje dag, vilket är i linje med förskolans läroplan som betonar vikten av att lägga grunden för ett livslångt lärande.

För att förverkliga detta uppdrag jobbar alla förskolor inom Dibber med det som kallas Hjärtekultur. Hjärtekultur är en central del av Dibbers arbete och syftar till att stärka barns känsla av egenvärde, förmåga till socialt samspel och empatiska förmåga. Det handlar om att skapa trygga individer som trivs och utvecklas. Dibber Trädkronan arbetar aktivt för att säkerställa att samspel, omsorg, lek och lärande går hand i hand genom hela dagen, och resultatet är en inlärningsmiljö där barnen blomstrar.

För mer information om Dibber Trädkronan och deras spännande utbyggnad, besök deras förskola på Origovägen 4 i Skälby, Västerås. Förskolan Dibber Haga finns också i Västerås, på Furugatan 1A, och erbjuder liknande pedagogiskt inriktad verksamhet.

Om Dibber Trädkronan förskola

Välkommen till Dibber Trädkronan förskola i Västerås.

Vi är en liten förskola som är placerad i området Skälby, ett naturnära område nära skogen.

På förskolan har vi 41 barn inskrivna. Förskolan är uppdelad på två avdelningar, Aspen och Linden, med åldrarna 1–5 år.