Förskollärare till Dibbers öppna förskolor


Förskollärare till Dibbers öppna förskolor

Vill du vara med och få världens viktigaste värden att växa? Hos oss har du alla möjligheter att utvecklas både som yrkesmänniska och individ samtidigt som du utför världens viktigaste jobb på bästa möjliga sätt.

Som förskollärare på en öppen förskola har du tillsammans med en kollega det administrativa och pedagogiska ansvaret för öppna förskolan. Du är medansvarig för kvalitet, utveckling och verksamhet på ett sätt som gör att barn och föräldrar/medföljande vuxen känner sig värdefulla och upplever trygghet. Du arbetar också för helheten och ingår i ett större arbetslag med kollegor från alla Dibbers öppna förskolor.

Att arbeta på Dibbers öppna förskolor

På Dibbers öppna förskolor jobbar vi utifrån tre olika uppdrag. Det pedagogiska uppdraget, det föräldrastödjande uppdraget och det informativa uppdraget. Vi arbetar efter och tror på att alla som kommer till oss är viktiga och har något att bidra med. Stor vikt läggs vid det relationella och vår ambition är att skapa en mötesplats för föräldralediga och deras barn som präglas av stor öppenhet där föräldrar kan dela erfarenheter, svårigheter och möjligheter som de bär på. Detta sker i såväl formella sammanhang som i informella sammanhang. Samtidigt som vi erbjuder en pedagogisk lärmiljö och pedagogisk verksamhet där samspelet mellan barn och förälder/medföljande vuxen är central. Vi är också en länk mellan föräldraskap och samhället och informerar och stöttar föräldrar/medföljande vuxen i vårt informativa uppdrag.

Hos oss driver och utvecklar du verksamheten med en kollega utifrån både Dibbers koncept, besökares behov och önskemål samt våra tre nedanstående uppdrag.

- Pedagogiska uppdraget

- Föräldrastödjande uppdraget

- Informativa uppdraget

Kvalifikationer

· Du är legitimerad förskollärare eller har likvärdig kompetens

· Det är musikalisk och kanske spelar du ett instrument

· Du har ett intresse och vilja att sätta dig in i och bedriva öppna förskolans verksamhet utifrån Dibbers koncept

· Du har kunskap och intresse för arbete med barn och förälder/medföljande vuxen samt naturliga ledaregenskaper

· Du har erfarenhet från arbete på förskola, öppen förskola eller annan barn/föräldraverksamhet

· Du är en aktiv vuxen som ser varje barn och förälder/medföljande vuxen som viktiga personer i vår verksamhet

· Du har goda kunskaper i svenska, såväl skriftliga som muntligt

Personliga egenskaper

Vi söker dig som vill bidra och ge av dig själv, som har förmåga att lyssna på andra, dela erfarenheter och stärka våra gemensamma ambitioner. Du har ett coachande förhållningssätt gentemot föräldrar och tror på föräldrars inneboende förmåga och kunskap. Du strävar alltid efter att bli bättre, både som yrkesmänniska och individ. Det är en förutsättning för alla som jobbar på Dibber. Du delar kunskap om barns lärande och utveckling, föräldraskap och bidrar till kompetenshöjning till hela öppna förskolans arbetslag.

Du kan skapa överblick samt organisera och anpassa arbetet efter barn och föräldrars behov. Du ska ha god kommunikationsförmåga, vara lösningsorienterad och strukturerad i ditt arbete. Du tycker om att umgås med människor och är en lagspelare som lyckas tillsammans med andra. Du identifierar dig med Dibbers värderingar och behandlar andra med respekt och likvärdighet.

Vi erbjuder

Engagerade och duktiga kolleger med hög kompetens och lång erfarenhet! Vi har ett attraktivt pedagogiskt koncept. Du håller dig à jour genom att delta i de kurser och utbildningar som erbjuds. Vi har kollektivavtal genom Almega (Friskoleavtalet). Dibber har ett löfte till alla sina medarbetare: «Hos oss har du alla möjligheter att utvecklas både som yrkesmänniska och individ samtidigt som du utför världens viktigaste jobb på bästa möjliga sätt.»

Förmåner i samtliga av Dibbers verksamheter

*Friskvårdsbidrag

*Personalstöd via Falck Health Care

Informationen

Arbetstid/Varaktighet

Tillsvidare, Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 mån provanställning

Sysselsättningsgrad:

50-70%

Lön

Enligt överenskommelse

Ansökan

Endast sökande som uppfyller kvalifikationskraven beaktas. Vi frånsäger oss kontakt från rekryterare.

Sista ansökningsdatum

2020-07-10 Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum

Alla som anställs för arbete med barn och ungdomar ska lämna felfritt utdrag ur belastningsregistret från rikspolisstyrelsen före tillträdesdagen

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer