Niklas berättar om öppna förskolan

Så här tänker Niklas, pappa till två barn 4 och 1 år gamla om Dibbers öppna förskolor!

Niklas bodde tidigare med sin familj i Sundbybergs kommun och när deras äldsta dotter föddes började de gå på öppna förskolan där. Sen flyttade familjen till Sollentuna och letade efter ett nytt ställe att gå till och hittade då Dibbers öppna förskolor. 

Hur kändes det att komma till Dibbers öppna förskola?

Första gången vi kom till Dibbers öppna förskola var på vår dotters 1 års dag. Jag minns att alla sjöng ja må hon leva på sångsamlingen. Det var fint! Det var så bra att komma till öppna förskolan eftersom vi var nyinflyttade och då fick vi lära känna andra, komma in i ett sammanhang.  

Det var också bra att få in lite rutiner och att mitt barn fick träffa och interagera med andra barn.  

Öppna förskolan har varit en livräddare för oss! Först som nybliven förälder och ny i kommunen men sen nu under pandemin när vi gått till öppna förskolan med vår andra dotter. Det har möjliggjort hemarbete i lugn och ro för den andra föräldern och socialt har det varit så viktigt nu när vi inte kunnat träffa familj och äldre släktingar.  

Vad gör man på öppna förskolan?

På öppna förskolan brukar vi leka, sjunga, äta, läsa böcker och måla och träffa andra familjer som är i samma situation som oss.  

Jag rekommenderar verkligen öppna förskolan! Speciellt när man får sitt första barn och allt är nytt. För oss har det gjort stor skillnad!