Vårdnadshavare Sandra berättar

Sandras barn Theodor går på Dibber Finnboda förskola i Nacka. Här berättar hon personligt om sin erfarenhet av att välja förskola, hur förväntningar var och hur det är i dag. Hon ger även råd till dig som vårdnadshavare vad hon tycker att du kan tänka på när du väljer förskola.

Sandra porträtt

Tänk tillbaka, hur kommer det sig att ni valde just Dibber Finnboda förskola?

När vi skulle flytta till Nacka var Theodor 8 månader och jag letade mest information online gällande förskolor i närområdet.  Det var efter jag pratat med föräldrar i lekparken som jag fick upp ögonen för Finnboda Förskola. Alla jag pratade med var så nöjda och rekommenderade skolan och pedagogerna. Det gjorde att jag kände mig säker i mitt beslut – det finns ju inget bättre än föräldrarnas rekommendation! 

Berätta hur du tycker att det är att ha ditt barn på förskolan i dag? 

Man förstår inte riktigt hur central förskolan blir i ens liv förrän ens barn har börjat. Vi är så otroligt tacksamma över att Theodor älskar att vara där. Jag känner mig trygg och lugn när jag är på jobbet då jag vet att pedagogerna tar så väl hand om honom. Det känns enkelt att ha Theodor på förskolan. 

Hur är bemötandet av pedagogerna?

Det är ju pedagogerna som är hjärtat av förskolan, det är tack vare dem vi är så nöjda. Vi har en öppen och fin dialog, och jag känner mig trygg i att de informerar mig om saker som är viktiga att veta. Jag gillar att Theodor känner sig trygg med alla pedagoger, och inte bara dem på hans avdelning.

Pedagogerna är varma, empatiska och har hög kompetens. Det bästa är att dagarna är fyllda av bus, sång och utforskande.

Hur är det att ta sig fram och tillbaka till förskolan?

Vi bor två minuter från förskolan så vi kan inte klaga. 

Har ni några råd till föräldrar som ska välja förskola? Vad ska de tänka på, vad tycker ni är viktigast?

Prata med andra föräldrar om deras upplevelse. Det absolut viktigaste är att man känner sig trygg med pedagogerna och att de uppmuntrar nyfikenhet och utforskande. 

Om ni skulle beskriva er förskola med tre ord, vilka ord skulle du välja då?

Utvecklande, trygghet och glädje

 Sandra och Theodor i lekparken