Vårdnadshavare Rebecca berättar

Tänk tillbaka, hur kommer det sig att du valde just den förskola ditt barn går på?

Anledningen till att vi valde Dibber Fröhuset Montessoriförskola var dels på grund av montessoripedagogiken och dels på grund av läget.

Berätta hur du tycker att det är att ha ditt barn på förskolan i dag?

Det viktigaste för mig är att se mitt barn trivas och utvecklas på förskolan. Pedagogerna möter min son på hans nivå vilket gör att han kan utvecklas i sin egen takt och jobba på med materialet i sitt eget tempo. Förskolan har två avdelningar, en för små barn och en för stora barn och här byter barnet avdelningen när det är moget för det och inte efter vilken ålder det har.

Hur är bemötandet generellt av pedagogerna?

Bemötandet av pedagogerna är väldigt bra. Vi blir alltid uppmärksammade vid lämning/hämtning och får en personlig överlämning. Tack vare kunnig personal kan vi alltid få tips och råd kring vårt barn om vi ber om det.

Hur är det att ta sig fram och tillbaka på förskolan?

Förskolan ligger bra geografiskt med bra bussförbindelser och cykelvägar. Mycket grönområde i området som barnen går till dagligen.

Märker ni att det är en förskola som tillhör Dibber?

Vi märker skillnad på så sätt att mycket blivit digitaliserat och det är lätt att få information via apparna samt bra information från ledningen.

Har du några råd till föräldrar som ska välja förskola? Vad ska de tänka på, vad tycker du är viktigast

Att de väljer förskolan på grund av montessoripedagogiken då den är lite annorlunda gentemot ”vanlig” kommunal förskola. Det är även en liten enhet vilket gör det familjärt. Kan varmt rekommendera förskolan, jag har haft alla mina 3 barn där och varit med sen det startade upp. Alltid varit nöjd!

Om ni skulle beskriva er förskola med tre ord, vilka ord skulle du välja då?

Glädje, familjärt, välkomnande.