Upptäck Dibbers förskolor i Örebro

I Örebro, omgiven av natursköna skogar och kulturliv, bedriver vi på Dibber tre förskolor som alla delar samma motto: ”Ut och njut”. De erbjuder en inspirerande och lärorik miljö för barnen som går på våra förskolor.

– Våra förskolor i Örebro har driven personal som lägger fokus på utbildning och omsorg för våra barn, säger Elina Pihlström, utvecklingsledare för Dibbers förskolor i Örebro. Extra stolta är vi över vår mobila verksamhet och Ut och njut-profil. I Dibber Örebro har vi både förskolebussar och lådcyklar som vi använder för att besöka bland annat bibliotek och andra kulturområden samt ishallar där vi åker skridskor, men även för att utforska naturen i vår omgivning. På detta sätt kan vi kombinera utbildningen på förskolan med upplevelser i närområdet baserat på vad vi arbetar med. Vårt motto i Dibber Örebro är ”Allt vi kan göra inne, kan vi även göra ute”.  

Våra tre förskolor i Örebro är Dibber Kottebo förskola, Dibber Valpebo förskola och Dibber Västra Mark förskola.

Dibber Kottebo Förskola: En förskola med naturen runt hörnet

Förskolan Kottebo är belägen i det vackra Rynningeåsen i Örebros norra delar. Med sina sju avdelningar erbjuder den en rik mångfald av möjligheter för barnens utveckling. Det som verkligen utmärker Kottebo är den stora gården som ger gott om utrymme för utomhusaktiviteter. Förskolan har även en förskolebuss för de äldre barnen, vilket möjliggör utflykter till naturreservat och andra barnvänliga kulturområden runt Örebro.

Dibber Valpebo Förskola: Utevistelse i fokus

Valpebo ligger i Södra Lindhult i Örebro och består av fem avdelningar. Förskolans profil är ”ut och njut”, vilket innebär att utevistelsen är central för lärandet. Här strävar man efter att göra utomhuslek lustfylld samtidigt som den är pedagogisk och anpassad efter förskolans läroplan. Valpebo har en mobil avdelning i form av en förskolebuss, som fungerar som ett pedagogiskt verktyg för de äldre barnen och möjliggör äventyr utanför förskolan.

Dibber Västra Mark Förskola: Vår nyaste förskola i Örebro

Centralt belägen på västra sidan av Örebro hittar du Dibber Västra Mark Förskola, som öppnade dörrarna i januari 2021. Trots att den är en av våra nyare förskolor, har den redan etablerat sig som en plats för lärande och äventyr. Förskolan har rymliga och ljusa lokaler samt en stor, nybyggd utegård som inbjuder till lek och utforskning. Dess profil, precis som de andra Dibber-förskolorna, fokuserar på ”ut och njut” med upplevelsebaserat och situationsanpassat lärande. För att hjälpa barnen att utforska skog och mark har de lådcyklar som de ofta ger sig ut på äventyr med.

Oavsett vilken av Dibber Förskolor i Örebro du väljer för ditt barn, kan du vara säker på att de kommer att få en inspirerande och lärorik upplevelse som främjar deras utveckling och kärlek till naturen och kulturen runt omkring dem. Ta gärna kontakt med respektive förskola för att få mer information och möjlighet att besöka dem.