Två förskolor & en skola vann tredjepris i jultävling

Dibber Råå Montessoriförskola och Dibber Kärnhuset förskola samt Kärnhuset skola och var med i den årliga julskyltningen. De sattes upp ett sagotält där vem som helst kunde komma in och lyssna på julsagor. I jultåget vann de sedan tredje pris för sina fina kostymer där de bestämt sig för att ha Astrid Lindgren-tema.

Julskyltningen i Råå är en årlig händelse där vem som helst kan få vara med och bidra med julstämning. I år gick det av stapeln den 21 november mellan kl 12-19. Råå Montessoriförskola och Kärnhuset förskola samt skola slog ihop sina påsar och satte upp ett vackert och mysigt sagotält. Där inne kunde man sätta sig ibland kuddar och filtar för att lyssna på en julsaga som lästes upp av en av våra pedagoger.

Tomtetåget, som går på Rååvägen, är en rolig del av julskyltningen. I tåget går man utklädd och det är även pris för bästa kostym. Alla får vara med och klä ut sig! Förskolorna Råå och Kärnhuset samt Kärnhuset skola valde att klä ut sig i Astrid Lindgren-tema till karaktärer från Astrid Lindgrens sagor.

Kostymtävlingen i tomtetåget ledde till ett tredjepris!

– Vi vann tredjepris och alla barn blev så glada! För pengarna ska vi göra en utflykt med barnen, säger Rasmus som är pedagog på en av förskolorna.

Alla som ville vara med i tomtetåget fick vara det. De äldsta barnen från förskolorna, de som ska fylla 6 år, var med, skolans barn från Kärnhuset gick också med i tåget.

Julskyltning 2021

Här är en kort film från förskolorna där du kan se hur fint det gjorde med sagotält och så fina de var i jultåget.