Söka förskola i Sala kommun

Från och med ett års ålder har ditt barn rätt till barnomsorg under tiden föräldrarna arbetar eller studerar. Men för att vara garanterad en plats är det viktigt att vara ute i tid.

I Sala kommun erbjuds förskola för alla barn från 1 års ålder utifrån följande behov:

  • föräldrars sysselsättning: arbete eller studier, i den omfattning som behövs
  • arbetslös eller föräldraledig för annat barn, 15 timmar/vecka
  • särskilda skäl p g a familjens situation eller barnets behov av stöd i sin utveckling, i den omfattning som behövs, utredning görs innan placering

Vid ansökan om förskoleplats uppger sökande av vilket skäl man har behov av förskola. Om arbete eller studier anges ska uppgift arbetsgivare respektive utbildningsanordnare fyllas i. Observera att det är den sysselsättning som är aktuell vid sökt startdatum som avses. Om särskilda skäl åberopas bifogas papper där dessa skäl beskrivs.

Ansök om förskoleplats i Västerås – steg-för-steg

Att ansöka om förskoleplats i Sala kommun går till så här:

  • Ansök via kommunen: För att ansöka, ändra eller säga upp en plats i förskola i Sala kommun använder du kommunens e-tjänst. Där gör du ditt val och skickar in.
  • Erbjudande om plats: När en plats blir ledig får du ett platserbjudande. Det måste du svara på. Det gör du i e-tjänsten.
  • Planera för inskolning: Kom också ihåg att sätta av tid för inskolningsperioden. Den är till för att ditt barn ska få möjlighet att utforska den nya miljön i sin egen takt. Inskolningen tar vanligtvis mellan en och två veckor och en vårdnadshavare måste finnas tillgänglig under hela perioden.

När får jag veta när mitt barn kan börja?

Sala kommun skickar vanligtvis erbjudande om plats ca 2 månader innan start.

Dibbers förskola i Sala

Om du fortfarande letar efter rätt förskola i Sala är du varmt välkommen att titta närmare på Dibbers verksamheter. Klicka på ”Läs mer” så hittar du kontaktuppgifter om du har frågor eller vill ta reda på om det finns lediga platser. Du hittar också länk till ansökan direkt på hemsidan.