Söka förskola i Linköping kommun

Alla barn mellan ett och sex år har rätt till en förskoleplats, men utöver de lagstadgade kraven har svenska kommuner inte riktigt samma regelverk. Här går vi igenom vad som gäller i Linköping kommun.

Ansök om förskoleplats i Linköping – steg-för-steg

I Linköpings kommun är du garanterad en förskoleplats inom fyra månader efter ansökningsdagen. För att detta ska gälla behöver du ha med minst ett kommunalt alternativ i din ansökan.

Ansökan om barnomsorg via e-tjänsten:

  1. När du ansökt om plats får du ett mail om att din ansökan är mottagen.
  2. När din ansökan har godkänts får du en bekräftelse via e-tjänsten.
  3. Du får sedan ett meddelande när erbjudande om plats finns i e-tjänsten.
  4. Du måste besvara platserbjudandet inom 7 dagar.

Innan ditt barn börjar i förskola blir du inbjuden till en introduktion. Introduktionen pågår i cirka två veckor och kan påbörjas tidigast på inskrivningsdagen.

Ansökan vid olika folkbokföringsadresser

Om du inte bor på samma adress som den andra vårdnadshavaren, ansöker du om en plats i e-tjänsten för barnet och den andra vårdnadshavaren får vid behov göra en egen ansökan. Ni blir då båda räkningsmottagare, med var sin faktura.

Från sammanboende till olika folkbokföringsadresser

Om vårdnadshavare separerar och flyttar till olika folkbokföringsadresser, ska du som vårdnadshavare, som har behov av omsorg, ha en egen placering. Den vårdnadshavare som inte är räkningsmottagare söker därför en ny placering på den förskola där eleven redan går. Ni blir då båda räkningsmottagare, med var sin faktura.

Dibbers förskolor i Linköping kommun

Du som fortfarande letar efter rätt förskola åt ditt barn i Linköping är varmt välkommen att titta närmare på Dibbers verksamheter. Läs mer på de individuella förskolornas sidor, där du också hittar kontaktuppgifter om du till exempel vill ta reda på om det finns lediga platser.