Nya förskolan Dibber Skogsriket öppnar i Bollnäs i augusti 2024

I augusti 2024 slår vi på Dibber upp portarna till vår nya förskola Dibber Skogsriket, på Hedhamregatan 3 i Bollnäs.

Den nya förskolan, som planeras att öppna portarna i augusti 2024 på Hedhamregatan 3 i Bollnäs, kommer att rymma upp till 80 barn.

Med en redan etablerad närvaro i Bollnäs kommun med förskolan Dibber Lekstugan i Arbrå (som även inkluderar en Nattis-verksamhet) och Dibber Skärgården förskola i grannkommunen Söderhamn, ser vi fram emot att utöka vår verksamhet till den tredje enheten i området.

Regional skolchef Jeanette Magnusson delar sina tankar om Dibbers senaste etablering och säger: ”Vi på Dibber brinner för barns utveckling och lärande. Den nya förskolan i Bollnäs kommer att erbjuda ytterligare möjligheter för våra barn att växa, lära och utvecklas i en trygg och inspirerande miljö.”

Även rektor Sophia Zetterman, som inte bara leder Dibber Skogsriket utan även Dibber Lekstugan förskola och Dibber Skärgården förskola, uttrycker sin glädje över den nya etableringen: ”Jag ser verkligen fram emot vår nya etablering i Bollnäs kommun, vår tredje enhet i området! Jag tycker att det är viktigt att vi blir större och att fler barn får ta del av vår värdegrund, vår tanke kring måltider, vår hjärtekultur och att bli sedda som de blir hos oss. Jag är stolt som rektor att få vara en del av att skapa en trygg start för den nya förskolan.”

Dibber förskolor kännetecknas av en pedagogik som fokuserar på att varje barn ska känna sig betydelsefullt och sedd varje dag. Genom lekfullt lärande och en ”jag kan”-inställning strävar vi efter att ge varje barn en känsla av framgång dagligen. Vi har hjärta för lärande och strävar efter att ge varje barn de bästa möjliga förutsättningarna för ett livslångt lärande med hjärta för världen.

Är du intresserad av Dibber Skogsriket?

För föräldrar som är intresserade av att lära sig mer om den kommande förskolan och anmäla sitt intresse finns det möjlighet att skriva upp sig på intresselistan redan nu. Då kommer man också att bli notifierad så fort det går att ställa sig i kö till förskolan via Bollnäs kommuns system.

Besök förskolans hemsida för mer information om skriv upp dig på intresselistan.

Artiklar i Ljusnan

Arbetet med Dibber Skogsriket har också redan skrivits om i tidningen Ljusnan. Du hittar artiklarna här:

Om Dibbers förskolor

På Dibber förskolor ska alla barn få uppleva hur viktiga de är, känna sig sedda, hörda och tagna på allvar. Vi lägger stor vikt vid lekfullt lärande, samspel och ”jag kan”. Varje barn ska få lyckas med något varje dag.