Möt vårdnadshavarna Anastasia och Patrik på Dibber Hökarboden förskola

Patrik och Anastasia har sitt barn på förskolan Dibber Hökarboden i Sollentuna. Vi bad dom berätta varför de valde just Dibber Hökarboden och vad de har för tips till föräldrar som ska välja förskola till sitt barn.

Tänk tillbaka, hur kommer det sig att du valde just Dibber Hökarboden förskola?

Närheten till förskolan vägdes naturligtvis in i valet men viktigare var hur jag uppfattade själva skolmiljön och pedagogerna. Skolan såg fin ut och jag fick ett gott intryck och förtroende för de pedagoger som visade runt och svarade på alla frågor.

Berätta hur du tycker att det är att ha ditt barn på förskolan idag.

Jag känner mig trygg att lämna mitt barn på skolan och det känns att barnet trivs och utvecklas. Uppskattar även den öppen dialogen och regelbundna återkopplingen från pedagogerna.

Hur är bemötandet av pedagogerna?

Tycker att de alltid har ett glatt och hjälpsamt bemötande. Som exempel kan nämnas när man lämnar på morgonen och barnet inte riktigt vill skiljas från förädern. Då supportar personalen snabbt för att underlätta. Har man förslag eller funderingar är de alltid tillgängliga.

Har ni några råd till föräldrar som ska välja förskola? Vad ska de tänka på, vad tycker ni är viktigast?

Låt inte närheten styra helt. Försäkra er om att ni kommer att känna er trygga när ni lämnar ert barn på förskolan och att det finns en vilja till samarbete. Alla barn är ju olika så man kan fråga sig ifall mitt barn kommer att trivas och utvecklas just här.

Vad gillar du med Dibbers koncept?

Den här frågan kopplar delvis till förra frågan genom att man i konceptet ser alla barn som individer med olika styrkor och behov som måste tillmötesgås. Förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Med tanke på hur stor tid barnet spenderar på förskolan uppskattas arbetet med att stärka barnets egenvärde och sociala förmågor. Min känsla är att Dibber har skapat ett koncept som bildar en helhet för barnens totala behov.

Dibber Hökarboden förskola

Hökarboden ligger i en villa centralt i Helenelund, Sollentuna. Det är tre avdelningar på förskolan, två för de yngre barnen och en för de äldre.

Vi har gångavstånd till Helenelunds pendeltågsstation och busshållplatser. Hos oss finner ni rymliga lokaler och en underbar utemiljö. Gården har sandlådor, odlingslådor, träd, gungor, stafflier, lek-kök och stora ytor som inbjuder till lek och lärande.