Möt Elisabeth, ny fastighetschef

Hej Elisabeth, berätta lite om dig själv!

Jag heter Elisabeth Gustafsson och började jobba som fastighetschef på Dibber den 3 maj.

Jag har jobbat med skollokaler i 10 år och har lotsat mina 4 barn genom 1 förskola, 3 olika grundskolor och 3 olika gymnasium, både privata och kommunala (kan bli ett fjärde gymnasium beroende på vad yngsta dottern väljer nästa år).

Jag flyttade en del som barn så jag har själv gått i 6 olika skolor och valde som vuxen mellan utbildning till lärare eller fastighetsförvaltare. Så skola och lärande är något som jag tycker är oerhört intressant.

Hur kommer det sig att du sökte till Dibber som företag?

Jag sökte mig till Dibber för att få möjlighet att driva förändring och utveckling (avseende fastighetsfrågor) och att få ta ett helhetsansvar för dem frågorna som finns kring lokaler och fastigheter. Lärmiljöer är särskilt intressant och har följt mig genom åren. Sen var Dibber en ny bekantskap för mig vilket gjorde det lätt att gå in med öppna ögon och öron.

Vad är viktigast för dig när det gäller fastighetsfrågor?

Viktigast gällande fastighetsfrågor är att göra rätt saker . Rätt ur lagperspektiv, rätt ur avtalsperspektiv, rätt ur verksamhetsperspektiv. Och det är viktigt för att vi binder upp mycket resurser i våra lokaler så de ska banne mig ge nåt tillbaka till oss (utöver tak och värme)!

Vad är din ”superkraft” som du kan bidra med till Dibber (jag utgår ifrån att alla har minst en superkraft ;))

Min superkraft är att göra ett stora problem till hanterbara saker som kan åtgärdas eller läggas åt sidan.

Vad tror du är viktigt med en skola ur elevernas perspektiv?

Jag har pratat med många elever och dragit slutsatsen att det viktigaste är att skolan är en trygg plats. Ur fastighetsperspektiv kan det vara en så enkel sak som att dörrarna till toaletterna sluter ordentligt tätt så ingen kan rycka i dem så det skramlar, eller att det är för mörkt i ett trapphus.

Vad tror du är viktigt med en skola ur vårdnadshavarnas perspektiv?

För vårdnadshavare så är trygghet också viktigt, men vi ser kanske andra saker som trygghet, till exempel bra städning, fallskydd och inga trasiga saker, inspirerande och väl upplysta gårdar.

Vad drömmer du om när det gäller skola i Sverige?

En drömskola är f-9, med egen matsal och idrottshall och många små grupprum med bra multimediautrustning, samt några större studiesalar. I det konceptet ingår en annan typ av pedagogiskt upplägg än de vanliga klasserna men det kan vi ta en annan gång 🙂