Lär känna våra rektorer – Johan

rektor för fyra förskolor i Täby

I dag besöker vi Johan som är rektor på fyra av Dibbers förskolor i Täby som heter Dibber Ellagårds förskola, Dibber Mörtsjön förskola, Dibber Vallpojken förskola och Dibber Högåsen förskola.

Berätta ditt namn, lite om din bakgrund och vad du arbetar med.

Jag heter Johan Broman och jag är rektor för 4 förskolor i Täby. Jag har tidigare varit rektor inom grundskolan och gymnasiet men kände för några år sedan att jag ville prova på att arbeta i förskolan, där vi lägger grunden för våra barn inom både det sociala men inte minst också färdigheter i språk, matematik mm.

Hur är det att arbeta på en förskola i Dibber?

Att arbeta på en förskola innebär fokus på barn, pedagoger och föräldrar. Det går inte att stänga in sig på ett kontor utan jag vill vara ute i verksamheten för att känna av läget och på så vis också få en god uppfattning om hur det fungerar och hur vi kan bli ännu bättre.

Är det någon skillnad jämfört med andra förskolor där du arbetat?

Jag har varit rektor tidigare för förskolor inom andra organisationer. Den största skillnaden nu är att vi har ett stort fokus på lärande och att förskolan ska vara den första skola där barnen också lär sig en massa inför grundskolan. Tidigare upplevde jag mer att fokus var omsorg, lek och aktiviteter men inte lika systematiskt genomarbetat som idag.

Varför tycker du att man ska välja en Dibber förskola för sitt barn?

Jag tycker man ska välja en Dibber förskola för att vi har fokus på att barnen är de viktigaste som finns och att de ska få växa som människor ” Vi får världens viktigaste värden att växa” Jag tycker visionen är tydlig!

Vad tror du är viktigt med en förskola ur barnens perspektiv?

Det allra viktigaste för barnen på våra förskolor är att bli sedd varje dag och att alltid få möjlighet att lära sig, leka och samarbeta utifrån sitt intresse och nyfikenhet.

Vad är viktigt ur vårdnadshavares perspektiv tror du?

Föräldrarna ska alltid vara trygga med att lämna sina barn och det är viktigt att vi kommunicera muntligen tillbaka hur dagen varit och gärna lägger ut information på vår digitala plattform som heter UNIKUM.

Har jag glömt att fråga någonting som du vill berätta?

Jag vill säga, att arbeta i förskolan är det mest händelserika och inspirerande som finns, aldrig tråkiga dagar, bara glädje om man själv kommer med ett leende och ett öppet hjärta