Lär känna våra rektorer- Amélie

Rektor på förskolor i Sollentuna

Idag får vi lära känna Amélie Hallin som är rektor på tre av Dibbers förskolor i Sollentuna, nämligen: Dibber Växhuset förskola, DIbber Skogsdungen förskola och Dibber Vinbärets förskola

Berätta ditt namn, lite om din bakgrund och vad du arbetar med

Jag heter Amélie Hallin och arbetar som rektor för Dibbers förskolor Växhuset, Skogsdungen och Vinbärets förskolor som ligger i norra delen i Sollentuna. Jag har arbetat i den här delen av kommunen sedan 1986 då jag flyttade till Sollentuna. Jag tog min förskollärarexamen 1985 och har sedan dess arbetat i förskolan med lite olika uppdrag. Jag är uppvuxen i Sigtuna men har bott i Sollentuna i många år där mina barn har vuxit upp och gått i skola. Numera bor jag mer lantligt på en hästgård i Vallentuna tillsammans med min man. Familjen har ett stor hästintresse som vi kan njuta av på hemmaplan.

Tänk tillbaka, varför valde du att arbeta på Dibber

Jag började arbeta i Inspira när det startade 2001 som sedan blev en del av Dibber, en fantastisk resa att få vara med om. Spännande att få vara med om utvecklingen av Dibbers koncept i Sverige. Att kunna få bedriva en undervisningsmiljö där vi får värdens viktigaste värden får växa.

Hur tycker du det är att arbeta på en förskola på Dibber

Jag har förmånen att ha fantastiska pedagoger på förskolan. Pedagoger med kompetens erfarenhet och stort engagemang – Barnen i fokus. Förskolor som ständigt står under utveckling för barnens bästa.

Är det någon skillnad jämfört med andra förskolor där du arbetat?

Dibber har ett tydligt koncept, en tydlig värdegrund och en fantastisk vision. Tydligheten är väl den stora skillnaden.

Varför tycker du att man ska välja en Dibber förskola för sitt barn?

Alla barn ska få känna sig värdefulla, ha roligt, bli den bästa versionen av sig själv.

Vad tror du är viktigt med en förskola ur barnens perspektiv?

Att vi som arbetar i förskolan bjuder på oss själva och har roligt tillsammans med barnen, men även trygg famn att söka tröst i när hen behöver.

Vad tror du är viktigt med en förskola ur vårdnadshavarnas perspektiv?

Att vi kan erbjuda en trygg och säker plats för deras barn. En plats där barnen blir sedda av kompetenta medarbetare.

Är det något mer du vill berätta

Till dig som funderar på yrkesval –  att arbeta inom förskolan är det mest fantastiska man kan tänka sig. Se barn växa, skratta tillsammans lära sig nytt tillsammans, bygga relationer med barn och föräldrar nya utmaningar varje dag. Det finns inget bättre yrke!

Hej Amélie!

En kort film där Amélie säger hej till dig.