Finnboda förskola årets lärarteam digitalisering

I torsdags fick Dibber Finnboda förskola besked om att de vann utmärkelsen som årets lärarteam inom digitalisering. Det är en årlig tävling i Nacka kommun och årets fokus är digitalisering och rörelse.

”Det är så fantastiskt roligt för medarbetarna att få ta emot det här priset! Pedagogerna erbjuder barnen fantastiska möjligheter till adekvat digital kompetens, utmanar och engagerar i alla delar av undervisningen. Att få ta emot det här priset är ett fantastiskt resultat och bevis på hårt slit och ett lyckat arbete helt i linje med vår vision om att få världens viktigaste värden att växa. Jag är så stolt över det arbete som bedrivs på förskolan kring detta!”, säger Finnboda förskolas rektor Johanna Egneblad.

Motiveringen till utmärkelsen ”Årets lärarteam inom digitalisering” lyder:

Personalen på Fiskarna och Korallerna på Dibber Finnboda förskola har satsat på spännande verktyg för digitalisering. Barnen får på ett lekfullt sätt testa och lära sig olika typer av programmering. Barn i alla åldrar delta och utmanas för att bli ännu bättre och lära sig mer!

Nackaborna får varje år rösta fram vinnare för utmärkelser i LÄRA. LÄRA-utmärkelsen delas ut i tre kategorier: Årets lärspridare, Årets lärinnovatör och Årets lärteam. Varje år premieras mottagare inom två särskilt aktuella områden och årets fokus är digitalisering och rörelse.

Den 9 december 2021 tillkännagavs sex pristagare som inspirerar och engagerar Nackas elever inom digitalisering och rörelse. Det var totalt 170 nominerade och över 3000 som röstade på kommunens hemsida, så det har verkligen engagerat många!

”Vi är så otroligt glada och stolta över att först och främst bara ha blivit nominerade! Sen att vi vann känns helt otroligt och som ett kvitto på att det vi gör i verksamheten med barnen uppmärksammas och uppskattas av så många. Digitalisering är något som vi arbetar med dagligen och hela tiden försöker utveckla och förnya. Detta pris ger oss massor av energi och glädje att fortsätta vårt arbete!”, säger Hanna Berild från lärarteamet som vann.

Dibber Finnboda förskola årets lärarteam i en gruppbild

Personalen på Fiskarna och Korallerna, Dibber Finnboda förskola

Relaterade artiklar och länkar