Elisabeth Bergstrand – nominerad till Årets rektor på Skolledargalan 2023

Dibber är glada att meddela att Elisabeth Bergstrand, som är rektor för Dibber Malmö förskolor, har blivit nominerad till utmärkelsen Årets rektor.

Utdelningen av priset kommer att äga rum under evenemanget Skolledare21, en konferens och gala som kommer att hållas på Nalen i Stockholm i oktober. Före galan kommer juryn att välja ut totalt 18 finalister inom fem olika kategorier.

Hur kändes det att bli nominerad?
– Jag fick reda på nomineringen genom ett mail och jag fick fjärilar i magen som fortfarande sitter i. Jag är så överväldigad av att medarbetare uppskattar min ambition och strävan efter att vara och bli en rektor som gör skillnad.

Vad betyder en sådan här nominering för dig?
– Men det betyder allt! Att medarbetare uppskattar mitt arbete är det bästa beröm jag som rektor kan få. Speciellt när jag har turen att få leda medarbetare som har så hög kompetens själva! Som hela tiden brinner för att utvecklas och utveckla verksamheten till en ännu bättre verksamhet, detta gör att nominering ger extra motivation till mig att fortsätta det arbete vi har pågående i Malmö.

Hur är du en bra skolledare?
– Jag tror min styrka ligger i att jag är ärlig, alltid älskar att komma till mitt arbete, har en rak och tydlig kommunikation, högt i tak där det ges möjlighet att pröva och ompröva med mycket skratt och glädje, bygger en kultur på tillit och hjärtekultur. Vi skapar den bästa förskolan tillsammans, där alla är lika viktiga för vår verksamhet.