Dibber International School Helsingborg utvidgar med nya lokaler inför läsåret 2024/2025

Dibber International School Helsingborg, en av Dibbers grundskolor med en internationell profil och IB-certifiering, och Dibber Rydebäck förskola står inför en spännande förändring till terminsstarten 2024/2025.

Dibber International School Helsingborg växer och flyttar med några klasser in i helt nya lokaler, ett stenkast ifrån nuvarande skolbyggnad. De klasser som stannar får därmed mer utrymme i skolans befintliga lokaler.

Detta innebär också att Dibber Rydebäck förskola, som ligger i samma byggnad som Dibber International School Helsingborg, på sikt kommer att ha möjlighet att utöka sina lokaler med en till avdelning.

Anna Fondell Persson, rektor på Dibber International School Helsingborg, uttryckte sin glädje över denna utveckling: ”Det är glädjande att vi kan utöka våra klassutrymmen för att möta behoven hos våra elever. Vi är stolta över att kunna erbjuda en kontinuerlig utbildning från förskoleklass till årskurs 9. Att skapa en trygg och trivsam miljö är grundläggande för våra elevers lärande och framgång. Våra nya lärmiljöer, både inomhus och utomhus, kommer att främja utforskande och kreativitet.”

Pia Kjellsson Carlsson, rektor på Dibber Rydebäck förskola, kommenterade entusiastiskt den kommande förändringen: ”Vi ser fram emot den förändring detta kommer att innebära för våra förskolebarn. Att kunna erbjuda en anpassad och stimulerande miljö för barnens tidiga utbildning är något vi värderar högt. Det här ger oss möjligheten att skapa ännu fler möjligheter för barnens lärande och lekfullhet.”

Redan nu kan du ta del av bilder från vår nya skolbyggnad, samt en planritning för hur vi tänker oss att lokalerna ska vara uppbyggda. Du kommer att kunna följa hela processen via vår hemsida.

Om Dibber International School Helsingborg

Dibber International School Helsingborg är en grundskola med internationell inriktning i Rydebäck, Helsingborg.

Om Dibber Rydebäck förskola

Dibber Rydebäck förskola är en förskola i Rydebäck, Helsingborg.