Bra och pedagogiska spel för barn i alla åldrar

Digitala tips för barn

Nästan alla barn älskar att spela på mobil och surfplattor. Men det kan vara svårt att hitta bra och pedagogiska spel och appar som är lärorika. Var inte orolig, här kommer nämligen superbra tips på roliga, pedagogiska och lärorika länkar och appar för barn i alla åldrar.

Kahoot – frågesporter

Kahoot är ett frågesportspel som kan spelas själv eller med flera. Man kan välja ett ämne att quizza sig på, eller gör en egen frågesport. Det finns många olika sätt att göra frågesporterna där bara kreativiteten sätter gränserna. Ett snabbt och roligt sätt att lära sig på och konkurrera med andra eller en själv. Appen är lätt att använda trots att den är på engelska. Ett spel för barn och vuxna i alla åldrar, kanske hela familjen vill vara med?

Länk för information och skapa: https://kahoot.com/

Länk för att spela: https://kahoot.it/

Foto: Skärmdump

Boksamtal – läsa och tala om böcker

Boksamtal är en app där barn får lära sig samtala om olika böcker och utvidga sitt språk. Det gäller att man har läst en bok innan man sedan kan samtala med en grupp bestående av 3-6 personer. Appen innehåller 50 boksamtalsfrågor som man kan använda till vilken bok som helst. Boksamtalfrågorna går att använda både om deltagarna har läst samma bok eller om de har läst olika böcker. En pedagogiskt och lärorik applikation för barn över fyra år.

Iphone och android

Foto: Skärmdump

Elevspel – olika skolämnen – obs favoriten

Denna hemsida är en favorit och är mycket omtyckt av vår expertpanel (bestående av barn runt 10 år). Här kan du välja vilket skolämne du vill och sedan spela massvis med roliga och lärorika spel som både är pedagogiska och bra. Du kan även välja svårighetsgrad och anpassa spelen till din egen nivå. Ett perfekt sätt för dina barn ha kul medan de lär sig otroligt mycket!

Länk: www.elevspel.se

Foto: Skärmdump

Happis ord – språk och stavning

Happis ord är en app där barn mellan 6-9 år får öva på stavning, ordförråd, och associationer. Det är ett spel utvecklat för att stimulera kreativt tänkande och problemlösning. Spelet uppmuntrar också barn till att ta risker genom sitt inbyggda hjälpsystem. Happis ord är den 7:e i raden av prisbelönta barnappar från Happi Papi och har även blivit nämnd av Apple ett flertal gånger.

Den ska finnas för både Iphone och android, men i skrivande stund finner vi den bara på App store (apple). Du kan klicka på android nedan och läsa mer på ”pappas appar” som är en samlingssida för bra barnappar.

Iphone och android

Foto: Skärmdump

Jämviktarna mattespel

Jämvikterna är ett mattespel som går ut på att placera ut små figurer med olika tyngd på en gungbräda och se till att det är jämvikt. Man får träna på likheter, större än, mindre än, addition, subtraktion, multiplikation, division, parenteser, bråk, potenser och rötter. Ett klurigt pusselspel utan tidspress för både små och stora problemlösare.

Iphone och android

Foto: Skärmdump

Pettsons memo – minne

Ett superbra och roligt spel för att träna upp minnet. Anpassa spelet utifrån dina egna förmågor genom dom tre olika svårighetsgraderna och jobba dig successivt uppåt. Du kan spela vanliga memo, antalsmemo, räknememo, ljudmemo, logikmemo och minnesmemo. Spela mot dig själv, en vän eller mot Pettson. Ett perfekt spel för barn i alla åldrar! Men jag varnar er, det är beroendeframkallande:)!

Den går att ladda ner för både Iphone och android.

Foto: Skärmdump

Pettsons uppfinningar 1, 2, 3 och deluxe

Om dina barn gillar problemlösning är dessa appar att rekommendera. I dom här spelen ska du nämligen hjälpa till att göra färdigt Pettsons finurliga uppfinningar genom att lista ut vilka föremål som ska vara med och vilken funktion som ska ha. Totalt finns det 27 uppfinningar att klura ut. Man kan anpassa spelet för att göra det lättare eller svårare. Dessutom kan du välja om du vill att Pettson och Findus ska prata svenska, engelska eller tyska men det finns även undertexter på många fler språk. Ett spel för barn som är 2 år och uppåt.

Går att ladda ner för både Iphone och android.

Foto: Skärmdump

Seterra Geografi

Gillar ditt barn geografi? Då är Seterra det perfekta spel för hen.

Lär dig om Sveriges landskap, Europas länder och huvudstäder eller USA:s delstater i ett nafs! Utmana familj, vänner eller klasskamrater och kämpa om första platsen på topplistorna. Seterra har över 300 övningar på 36 olika språk. Perfekt om du har en geografiläxa eller bara vill ha ett roligt tidsfördriv!

Två kartor är kostnadsfritt, sen kan du öppna upp fler kartor genom att betala en summa.

Finns för både Iphone och android, du kan läsa mer här.

Foto: Skärmdump

Dr. Panda i Rymden

Dr. Panda i Rymden är ett perfekt spel för barn som fascineras av rymden och dess planeter. Spelet går ut på att designa sitt eget rymdskepp som sedan ska sättas fart mot galaxen. Utforska rymden och upptäck asteroider, nya planeter eller möjligtvis svart hål! På din väg kanske du träffar på en roliga utomjording eller konstiga växter. Experimentera med växterna och hjälp utomjordingarna. Du kan behöva laga ett rymdskepp eller reparera en satellit? Låt dig utforska i rymden på ett roligt och lärorikt sätt!

Läs mer här.

Foto: Skärmdump

iMovie – filmskapare

iMovie är till för kreativa barn som gillar att skapa film och trailers. Med hjälp av din iPhone eller iPad kan du imponera på vänner och familj med otroliga projekt. Välj bland 14 trailermallar med storslagen grafik och originalmusik från några av världens främsta filmmusikkompositörer. Eller skapa en helt egen film och välj mellan olika filter, musik, övergångar, hastighet, ljudeffekter, greenscreen eller din egen berättarröst. Appen rekommenderas för barn över 4 år (upp till vuxen – det är superkul!), men du kanske behöver mammas eller pappas hjälp i början, beroende på hur gammal du är. Det positiva är att du lär dig snabbt och det blir fantastiska resultat!

För Iphone är det en gratis app, för android kan det kosta en liten slant.

Foto: Skärmdump

BandDings – musikskapare

BandDings skapar ett äventyr för ditt barn som gillar att leka och skapa med musik. Testa olika bandkombinationer och ljudspår. Vad passar ihop och vad gör inte? Det finns inga poäng, inga mål och inga fel svar här, utan barnen får frihet att utforska själva. Appen främjar kreativitet, koncentration och förmågan att lyssna. Det introducerar även musikbegrepp, skiktande ljud, rytm och polyfoni.

Apple och android.

Foto: Skärmdump

Studentlitteratur

Studentlitteratur ger ut läromedel för barn i alla åldrar. Ett sätt att komma ikapp skolan eller att hålla hjärnan igång. Det finns alla olika slags skolämnen att välja på.