Grundskola i Malmö med riktig studiero

Välkommen till Dibbers grundskolor i Malmö! Dibber är ett skolföretag som bygger verksamheten på en stark värdegrund och vi arbetar med en modern pedagogik där varje grundskola får sätta sin egen, unika prägel. Våra skolor ska vara bäst för varje elev och vi arbetar aktivt med hälsofrämjande och förebyggande åtgärder där eleven alltid är i fokus. Våra elever ska känna sig trygga, utmanade och få ordentlig studiero i våra klassrum.

Välj en våra grundskolor i Malmö


Söka Grundskola i Malmö

Har du barn som ska börja i skolan till hösten? Då är det god tid att söka. 

Sök i kommunens eget system ”Mitt skolval” – det är ett måste för att ditt barn ska få en plats på en skola. 

Om du söker i Dibbers eget system måste du alltså söka även via Malmö kommun. 

I e-tjänsten anger du vilka skolor du önskar välja. Du kan välja upp till sju skolor i rangordning och du kan ändra dina val under hela ansökningsperioden. Har barnet fler vårdnadshavare? Då måste samtliga skriva under innan ansökan skickas in. 

Ansökan steg för steg 

 1. Välj skolor att söka till. Du kan söka till 1-7 grundskolor, så det är viktigt att du noga undersöker vilka som känns bäst.
 2. Skicka in ansökan. Du anger vilka skolor du önskar i rangordning. Under perioden för ansökan har du rätt att ändra dina önskemål. Därefter stängs tjänsten.
 3. Beslut om skolplacering. Senast i början på april kan du se vilken skola ditt barn har fått plats på. Beslutet skickas ut via e-post eller brev. Du behöver inte tacka ja till platsen, du behåller placeringen ändå. Är du inte nöjd med ditt barns skolplacering? Då kan du ansöka om skolbyte under skolbytesperioderna.

Grundskola Malmö – vår pedagogik

På Dibbers grundskolor i Malmö vill vi få de viktigaste värdena att växa. Här får eleverna chansen att utvecklas till sina bästa versioner.

Våra skolor är värdegrundsdrivna och vi strävar efter att vara den bästa skolan för alla våra elever. Samtliga pedagoger arbetar därför aktivt med förebyggande och hälsofrämjande arbete. Vi vill erbjuda en bra skola för alla.

Arbetet bygger på Hjärtekultur 

Vårt värdegrundsarbete är byggt på vårt koncept Hjärtekultur, där vi arbetar aktivt för att stärka elevernas känsla av egenvärde och att bygga upp deras förmåga till empati och socialt samspel. Hjärtekulturen är en del av den inlärningsmiljö som varje barn möter dagligen och genom vårt konsekventa arbete bidrar vi till att skapa en trygg och utvecklande miljö för våra elever. 

Värdeorden som är gemensamma för våra skolor

Även om våra grundskolor alla har sina egna identiteter så har de en hel del gemensamt. Här är de värdeord som är gemensamma för alla våra skolor. 

 • Kreativitet och innovation. Eleverna får chansen att utveckla kreativitet och innovationsförmåga för att vara förberedda för framtiden. 
 • Meningsfullt och lustfyllt. Med glädje och trivsel skapar vi trygghet och en känsla av sammanhang. 
 • Tydlighet och struktur. Trygghet och studiero ger eleverna möjlighet att fokusera på skolarbetet. Vi strävar efter att ge varje elev så mycket stöd det är möjligt.
 • Tillgängligt och differentierat. Vårt sätt att utforma, använda och vårda våra lärmiljöer ger eleverna stöd i deras utveckling mot att bli självständiga, utforskande, kreativa och sociala personer. 
 • Socialt och relationellt. Att fungera i samvaro är en viktig förmåga i dagens och framtidens samhälle. Därför arbetar vi hårt för att våra skolor ska ge eleverna de verktyg de behöver för att utvecklas i samspelet med andra. 

Grundskola Malmö – vanliga frågor

Vad innebär skolplikt? 

Skolplikt innebär att eleven ska vara närvarande på alla schemalagda lektioner och att eleven både har rätt och skyldighet att ta del av undervisningen. Vårdnadshavare har enligt skollagen ansvar för att deras barn går till skolan. Skolplikten börjar höstterminen då barnet fyller sju år. 

Kostar det något att gå i grundskola i Sverige?

Nej. Alla elever som har skolplikt har rätt till kostnadsfri utbildning i grundskolan.

När kan ett barn ska få specialkost i grundskolan?

Specialkost kan tillhandahållas av medicinska, etiska och kulturella anledningar. För de medicinska skälen krävs det läkarintyg. Specialkost går att söka via kommunens e-tjänst. 


Information om Malmö

Aktiviteter för barn

 • Busfabriken.  Ett inomhuslekland för barn i alla åldrar. Här finns en lekplats som passar de mindre barnen och studsmattor, kanor och hoppborgar för de större. 
 • Malmö reptilcenter. Ett mini-zoo som ligger i Folkets Park. Här finns massor av djur som ormar, ödlor, krokodiler, papegojor, apor och mycket annat. 
 • Stapelbäddsparken. En 3 000 kvadratmeter stor skatepark med böjda väggar, ramper och hinder som passar för alla åldrar och nivåer.

Aktiviteter för familjen

 • Lomma. En härlig strand bara sju minuters tågresa från Malmö C. Här kan hela familjen njuta av den kritvita sanden och en av landets mest artrika parker. 
 • Malmö chokladfabrik. Något för dig som gillar sötsaker. Här finns praliner, tryfflar och chokladkakor av hög klass. Dessutom finns ett museum som visar traditionella metoder för chokladtillverkning.
 • Kungsparken. En vacker och prunkande trädgård i engelsk stil med långa anor. Parken är mest känd för samlingen av unika träd och växter.