Modern pedagogik med stabil värdegrund

Välkommen till Dibber – ett värdegrundsdrivet skolföretag med hjärta! På våra grundskolor i Helsingborg får barn och ungdomar ta del av en modern pedagogik. Hos oss ska eleverna känna sig trygga, stimulerade och få en miljö där de kan studera och lära i lugn och ro.

Våra grundskolor ska vara den bästa skolan för varje elev och vi arbetar hälsofrämjande och förebyggande med varje i elev i fokus.

Välj en våra grundskolor i Helsingborg


Så söker du till grundskola i Helsingborg

Har du barn som ska börja i grundskolan och undrar hur ansökan går till? Här finns information om detta.

Gör din ansökan i Helsingborgs kommuns e-tjänst – ett måste för att ditt barn ska få en grundskoleplats. Om du söker i Dibbers eget kösystem måste du alltså söka även via kommunens e-tjänst. 

I e-tjänsten anger du vilka skolor du önskar att ditt barn ska gå i. Du kan välja upp till sju skolor rangordnade. Det går även bra att ändra valen under ansökningsperioden. 

Om barnet har fler vårdnadshavare än måste samtliga skriva på ansökan innan den skickas in till kommunen. 

Ansökan steg för steg 

 • Börja med att välj skolor. Du kan söka till upp till sju grundskolor, var noga med att du hittar de eller de skolor som känns bäst, i första hand för barnet men även för dig som förälder. 
 • Skicka in ansökan. Du anger vilka skolor du föredrar i rangordning. Vill du göra ändringar i din ansökan?  Det kan du göra under perioden för ansökningar, när den är slut stängd den tjänsten. 
 • Beslut tas om skolplacering. Senast tidigt i april bör du få besked, via e-post eller brev, om vilken skola ditt barn har fått plats på. Du behöver inte tacka ja, du behåller platsen automatiskt. Om du är missnöjd med skolplaceringen så går det att ansöka om byte av skola under perioder som är avsedda för detta. 

Grundskola Helsingborg – vår pedagogik

På våra grundskolor i Helsingborg ska de viktigaste värdena växa. Här får alla elever chansen att utvecklas till de bästa versionerna av sig själva. 

En stabil värdegrund driver våra grundskolor och vi arbetar hår för att vara den bästa skolan för alla elever. Våra pedagoger arbetar därför dagligen med det förebyggande och hälsofrämjande arbetet. Att erbjuda en riktigt bra skola för alla är målet.

Hjärtekultur i fokus på våra grundskolor

Vårt värdegrundsarbete är byggt på konceptet Hjärtekultur, som är unikt för Dibbers skolor. Det innebär att vi arbetar aktivt för att stärka elevernas känsla av egenvärde och att bygga upp deras förmåga till empati och socialt samspel. Genom ett konsekvent och tydligt arbete med Hjärtekultur utbildar vi trygga och empatiska elever som i framtiden kan bidra till en bättre värld. 

Värdeorden som är gemensamma för våra skolor

Även om våra olika grundskolor alla har sina speciella inriktningar och identiteter så har de mycket gemensamt. Här är de värdeord som delas av alla våra skolor.

 • Meningsfullt och lustfyllt. Med  glädje och trivsel skapar vi trygghet och en känsla av sammanhang. 
 • Kreativitet och innovation. Eleverna får chansen att utveckla kreativitet och innovationsförmåga för att vara förberedda för framtiden. 
 • Socialt och relationellt. Att fungera i samvaro är en viktig förmåga i dagens och framtidens samhälle. Därför arbetar vi hårt för att våra skolor ska ge eleverna de verktyg de behöver för att utvecklas i samspelet med andra. 
 • Tydlighet och struktur. Trygghet och studiero ger eleverna möjlighet att fokusera på arbetet. Vi strävar efter att ge varje elev så mycket stöd det är möjligt.
 • Tillgängligt och differentierat. Vårt sätt att utforma, använda och vårda våra lärmiljöer ger vi eleverna stöd i deras utveckling mot att bli självständiga, utforskande, kreativa och sociala personer. 

Grundskola Helsingborg – vanliga frågor

Kan jag söka fritidshem samtidigt som jag gör skolansökan?

Nej, inte i samma e-tjänst. Plats på fritidshem kan du söka först när du fått besked om vilken skola barnet ska gå på. 

Hur gör jag om jag vill byta skola till nästa läsår?

Du kan göra ett skolbyte till nästa läsår via den kommunala e-tjänsten för skola under skolansökningsperioden under början av året. 

Vad innebär “relativ närhet” vid skolansökan?

Om en skola inte har plats för alla som vill gå där gäller principen om relativ närhet. Detta gäller kommunala skolor. Relativ närhet innebär att avstånd till sökt skola och närliggande skolor jämförs med andra elevers motsvarande avstånd från hemmet. 

Information om Helsingborg

Aktiviteter för barn

 • Busfabriken. Här kan barnen hoppa, leka, busa och rusa runt så mycket de vill i en spännande djungelmiljö. Dessutom finns en babyhörna för de allra minsta. 
 • Drömskogen. Klättra, gå balansgång, bygg koja, gå tipspromenad. Drömskogen är ett lekvänligt skogsparti med massor av roligt för de minsta. 
 • Laserdome. En spännande och tuff lagsport som de flesta barn älskar. Varför inte bjuda på ett barnkalas med action på Laserdome?

Aktiviteter för hela familjen

 • Dunkers kulturhus. Här händer det alltid något för barn, unga och hela familjen. Utställningar, öppna verkstäder och föreställningar. 
 • Tropical Beach. En naturlig sandstrand med alla bekvämlighet som pryds av palmer därav namnet. Här kan hela familjen sola och bada på sommaren. 
 • Tropikariet.  En spännande och lärorik inomhusdjurpark med exotiska djur från hela världen. Apor, lemurer, krokodiler, ormar och mycket annat – ett fantastiskt djurliv.