Välkommen till Dibbers förskolor – förskoleverksamhet med varmt hjärta

På våra förskolor ska alla barn få uppleva att de är viktiga, känna sig sedda, hörda och bekräftade – vi tar barnen på allvar helt enkelt. Hos oss är alltid det lekfulla lärandet och samspel mellan barnen i centrum. Orden ” jag kan” är alltid viktiga för oss – därför vill vi att barnen ska få lyckas med något varje dag. Med hjälp av våra inspirerande lärvänner blir leken och fantasin alltid en del i detta lärande.

Välj en av våra förskolor i Helsingborg


Så söker du förskola i Helsingborg

Alla som bor i Helsingborg har rätt att ansöka om plats för sina barn på valfri skola i kommunen. Tidigast vid ett års ålder kan ditt barn börja i förskolan, även om det kan göras vissa undantag vid speciella behov. Tänk på att antalet platser är begränsade så det är bra att ansöka i god tid innan platsen behöver användas. 

Just i Helsingborgs kommun är fyra månader innan startdatum en viktig hålltid, då bör ansökan till förskolan vara inlämnad. När du väl bestämt dig för att ansöka är processen enkel, här nedan beskriver vi den.

Förskola i Helsingborg – ansökan steg för steg

  1. Ansök om förskoleplats på Helsingborgs kommuns e-tjänst. Du får ansöka om plats på de förskolor du vill. Se till att vara ute i tid!
  2. Skol- och fritidsförvaltningen kontaktar dig via brev, sms eller mejl när det finns en plats tillgänglig på förskolan för ditt barn.
  3. Nu kan du tacka ja eller nej till platsen. Det är viktigt att du svarar på alla erbjudanden om du fått flera. Om du tackar ja till en plats som inte är förstahandsvalet står du kvar i kö till de högre alternativen, men platsgarantin upphör. 
  4. När du tackat ja måste du lämna in inkomstuppgifter som bestämmer avgiften för förskoleplatsen. Du ska även lämna in ett schema över vilka tider ditt barn ska vara på förskolan. 

Förskola Helsingborg – vår pedagogik

På våra förskolor är det alltid viktigt att barnen känner sig sedda, hörda sig tagna på allvar. Lekfullt lärande, samspel och självständighet är grunden för vår förskoleverksamhet. Barnen ska få lyckas med någonting varje dag. 

Hjärtekultur på förskolan i Helsingborg

På våra förskolor ska vi lägga grunden för ett livslångt lärande. Barnen ska få en rolig, trygg och lärorik utbildning som utgår från en helhetssyn på barnens olika behov. 

Vårt arbete har en grund i Hjärtekulturen som genomsyrar allt från det pedagogiska arbetet med barnen till personalpolitik och mötet med barnens föräldrar. 

Hjärtekultur syftar till att stärka barns känsla av egenvärde, deras sociala samspelsförmåga samt att lära dem empati och skapa en känsla av trygghet. Målet är att en bra inlärningsmiljö ska leda till utveckling, lek, lärande, hälsa och trivsel. 

Förskola Helsingborg – lärvännerna

Hjärtrud ser till att alla barn blir en del av gemenskapen. Empati, hjälpsamhet och förmåga att hantera konflikter är i fokus för Hjärtrud. 

Alfabeta älskar rim och ramsor, böcker och sång och inspirerar barnen att utveckla språket och lära sig nya ord och uttryck. 

Rör-Else ger barnen rörelseglädje och utvecklar intresset för fysisk aktivitet och bra,  näringsriktig mat. 

Kreativa vill att alla barn ska få vara kreativa och känna skaparglädje. Måla, sjunga och dansa är några av Kreativas favoriter. 

Ute-Ugo gillar frisk luft och vill att barnen ska få uppleva naturglädje i skog och mark och lära sig att respektera naturen. 

Lek-Levi gillar lekar som stimulerar barnens fantasi och motorik och förmåga att samarbeta och lösa problem. 

Räkne-Reza älskar siffror och att och prova olika lösningar inom matematik. Spela spel är en annan favoritaktivitet samt att använda matematiken för att skapa en större förståelse för rum, tid och form.

Vanliga frågor om förskolan

Hur fungerar inskolningen?

Vi börjar ditt barns tid på förskolan med en inskolningsperiod då barnet får utforska en ny miljö och lära känna personal och nya kompisar i sin egen takt. Vårdnadshavaren deltar under vissa delar av inskolningen, som anpassas efter barnets individuella behov. Kom därför ihåg att i god tid avsätta tid för inskolningen. 

Kan jag göra ändringar i befintlig förskoleansökan?

Ja, men det kan påverka ditt ködatum om du gör ändringarna innan du fått ett erbjudande. Även här gäller att ändringen ska inkomma minst fyra månader innan önskad start, annars gäller ändringsdatumet som nytt ködatum.

När behöver barnet börja på förskolan i Helsingborg?

Ditt barn måste börja på förskolan inom två veckor efter det fastslagna startdatumet, annars förlorar du platsen och en ny ansökan måste lämnas in. 

Information om Helsingborg

Aktiviteter för barn

  • Tropikariet. En inomhusdjurpark med exotiska djur från hela världen, uppdelat efter de olika världsdelarna. Apor, lemurer, krokodiler, ormar, surikater – här finns det massor av spännande djur. 
  • Drömskogen. Ett lekvänligt skogsparti i Pålsjö skog där det finns gott om äventyr. Klättra, gå balansgång, bygg koja – detta är en fantastisk plats för lek i skogen. 
  • Toy World. En kul värld där det finns mycket för de små. Leksaksutställningar med leksaker från 60-talet och framåt miniland, spökrum med mera. 

Aktiviteter för hela familjen

  • Fredriksdal. Ett friluftsområde beläget på gångavstånd från Helsingborgs centrum. Här finns det massor av kul för barnen och hela familjen. Varför inte lära känna området genom att gå en tipspromenad? 
  • Kärnan. Detta är en av Helsingborgs mest spännande byggnader. Kärnan är ett torn som har vakat över Helsingborg sedan 1700-talet. Njut av utsikten i toppen eller titta på utställningen med bland annat kläder från medeltiden. 
  • Olympia Bowling. Mitt i stan ligger bowlinghallen med 20 moderna bowlingbanor, sportbar och café. Ett nöje för hela familjen.