Lär känna Josefine på Kubikskolan Dibber

Hej Josefine, berätta lite om dig själv.

Josefine Jönsson heter jag. Jag är 46 år och utbildad grundskollärare 1-7 sv/so. Jag tog min lärarexamen vid Växjö universitet i december 1998 och har sedan dess arbetat som klasslärare, mestadels på lågstadiet. Sedan läsåret 12/13 arbetar jag på Kubikskolan Dibber.

På fritiden gillar jag att röra på mig och tar gärna en löprunda i skogen eller en promenad med min hund. Att läsa böcker, speciellt svenska deckare är ett annat fritidsintresse.

Hur är det att jobba på Kubikskolan?

Berätta om Kubikskolan, hur är det att jobba där?

Kubikskolan Dibber är en mångkulturell skola med många härliga elever, tacksamma föräldrar och engagerade pedagoger.

Vad tycker du är viktigt på Kubikskolan?

För mig är språket mycket viktigt och vi arbetar hårt för att våra elever ska få tillgång till denna viktiga nyckel in i det svenska samhället. Ett bra samarbete med vårdnadshavare är a och o, men även att skapa trygghet i skolan och i klassrummet är viktiga pusselbitar. I mitt klassrum skrattar vi ofta. Trygga och glada barn lär sig lättare!

Har ni något aktuellt projekt eller liknande just nu som du tycker om att arbeta med?

Om någon vecka ska vi starta upp ett rymd-tema. Det är så spännande att läsa och skriva om solen, månen och alla planeter som finns i vårt solsystem. Varför heter Vintergatan ”The milky way” på engelska och hur varm är egentligen solen? Hur många stjärnor finns det på himlen? Jag lovar att det kommer bli många intressanta och roliga diskussioner i klass 2.

Hur tror du att eleverna kommer att minnas dig när de slutar en dag?

Som den korta, stränga och roliga fröken som gärna spelar fotboll med eleverna, eller tävlar vem som springer snabbast till matan:-)

Vad tror du är det viktigaste som de tar med sig i livet efter att de slutat på Kubikskolan?

Att kunskap är makt!