Vill du arbeta på en av Nacka kommuns mest eftertraktade förskolor?

Finnboda förskola är en förskola med sex avdelningar belägen mitt i det anrika och saltsjönära varvsområdet Finnboda hamn. Här finns fina natur- och skogsområden samt goda kommunikationer till såväl Södermalm som övriga Nacka. Finnboda förskola drivs idag av Dibber AB. Vi arbetar utefter visionen ”Vi får världens viktigaste värden att växa” där barns egenvärde har en mycket central plats.

Under januari 2018 undersökte Nacka Värmdö-posten hur många barn som stod i kö till kommunernas förskolor, och flest sökande barn i Nacka kommun hade Finnboda förskola! Ett fint kvitto på den verksamhet som vi nu bedrivit i Finnboda hamn under 10 år.

Nu söker vi en engagerad förskollärare till en av våra avdelningar för äldre barn. Vi söker dig som vill vara en del av vår unika verksamhet och skapa möjligheter för barn att lära i meningsfulla sammanhang! Du har förmåga att leda såväl barngrupp som kollegor och ansvarar för att det pedagogiska arbetet på avdelningen drivs i enlighet med våra styrdokument. Tillsammans med kompetenta kollegor och barn planerar du verksamheten och den pedagogiska miljön.

Vi tillämpar ett tematiskt arbetssätt, där barnens delaktighet och inflytande genomsyrar verksamheten och där den pedagogiska dokumentationen fungerar som en motor i arbetet. Vi tror att barn lär i meningsfulla sammanhang tillsammans med andra människor, miljöer och material. Därför ser vi våra miljöer som en viktig resurs; något som lever och ständigt är i rörelse. Vår barnsyn och strävan efter en samspelande atmosfär en viktig ledstjärna i vårt dagliga arbete, liksom alla barns rätt att få vara sig själva. Vi har mångårig erfarenhet av att arbeta normkreativt, ett arbetssätt som fungerar som grundpelaren i vår verksamhet och som motverkar att barn blir begränsade av stereotypa normer hos oss. Vårt normkreativa förhållningssätt säkerställer också att alla barn speglas i bilder, böcker och material.

För oss är det kollegiala lärandet centralt, och vi har en utarbetad struktur där förskollärare och barnskötare regelbundet får mötas för att reflektera tillsammans över verksamheten och de lärprocesser som pågår. Förskolan har en pedagogisk utvecklingsledare som tillsammans med förskolechefen driver utvecklingsarbetet i olika forum. Alla anställda får även möjlighet att utvecklas i sin yrkesroll i förskollärar- och barnskötarforum. Under läsåret har vi fyra utvecklingsdagar då alla pedagoger får fortbildning samt tid för planering och praktiskt arbete. Pedagogisk utvecklingstid har du såväl tillsammans med dina kollegor i arbetslaget som enskilt. Som en hjälp i vårt systematiska kvalitetsarbete arbetar vi med lärplattformen Unikum.

Vi erbjuder fritt kaffe och te, frukt och pedagogisk lunch. Som anställd hos oss får du även arbetskläder och friskvårdsbidrag. Vår mycket uppskattade kock lagar all mat från grunden, med stor variation och till stor del ekologiskt.

Läs gärna mer om oss på www.dibber.se

Kvalifikationer: Du är legitimerad förskollärare med stort engagemang och god ledarskapsförmåga. Du tar egna initiativ och kan ta eget ansvar. Du har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

Arbetstid/Varaktighet: Heltid, tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Tillträde: omgående eller enligt överenskommelse.

Lön: Månadslön


Kontaktpersoner
Förskolechef Nathalie Gustafsson; 073-915 05 26

Ansökan
Endast sökande som uppfyller kvalifikationskraven beaktas. Vi frånsäger oss kontakt från rekryterare.

Sista ansökningsdag
191101

Vi tar emot ansökan via epost:
na[email protected]
Märk ansökan med "Finnboda, Förskollärare".

Arbetsgivare
Dibber(Inspira förskolor & skolor AB)
Stupvägen 1
Box 2044
191 02 SOLLENTUNA
073-915 05 26

Välkommen med din ansökan!