Speciallärare/Specialpedagog på Runborg skola

Den trygga lilla skolan som rustar eleverna för framtidenVi jobbar aktivt med Relationskompetens, digitalisering /programmering och tillgänglighet på vår skola. Om du tycker detta låter intressant är detta skolan för dig.

Dibber

Dibber är ett företag med över 6500 anställda som varje dag arbetar för att över 30 000 barn ska få känna sig värdefulla.

Dibber/Læringsverkstedet är ett familjeägt företag med fokus på att driva den bästa verksamheten för alla barn och anställda. Företaget är helägt av det norska paret Randi och Hans Jacob Sundby, som båda är pedagoger. Alla pengar går till barnen, och ägarna drar inte nytta av förskole- och skolverksamheten.

Vår pedagogik

Vårt mål är att våra skolor och fritidshem ska ha en pedagogik som ligger i framkant och som ger varje elever de bästa förutsättningarna för att kunna leva och fungera i ett framtida samhälle.

Våra skolor och fritidshem arbetar utifrån att alla elever ska utveckla sin förmåga att se sina och andras styrkor för att tillsammans kunna lösa komplexa frågor tillsammans.

Att fungera tillsammans med andra är en viktig förmåga i vårt samhälle. Varje elev ska ges rika tillfällen till att träna på sin relationskompetens utifrån Dibbers progressionstrappa. Våra skolor och fritidshem har ett aktivt och förebyggande hälsofröämjande arbete för att alla ska kunna utvecklas och känna tillit till sig själv som person, samt ha goda relationer till andra. Alla elever ska ges möjligheter att utveckla sina kreativa och innovativa förmågor genom att utforska med alla sina sinnen inom alla ämnen.

Programmering är en viktig del i vårt arbete för att förbereda eleverna förmågor och förståelse inför framtiden.

Runborg skola:

Runborg skola är en friskola som ingår i Dibber och tidigare tillhört Inspira förskolor och skolor. Skolan har funnits sedan 2014. Vi är en F-5 skola och kommer att bli F-6 år 2020. Verksamheten är belägen i Täby Kyrkby, cirka 20 minuter från Östra station med Roslagsbanan. Enheten erbjuder en naturnära miljö nära till skog och Vallentunasjön samt nära till historiska efterlämningar från vikingatiden. Hos oss på Runborg kan man börja som sexåring och gå ändå till årskurs 6. Vi är en enparallellig skola.Vi har en härlig atmosfär och arbetar aktivt för att ge alla medarbetare möjlighet till inflytande och delaktighet.

Då vi är en mindre skola med ca 90 elever är trygghet och god sammanhållning något som syns tydligt hos oss, Alla pedagoger och elever känner varandra väl och följer elevernas utveckling på ett naturligt sätt.

Vi jobbar aktivt med digitalisering och programmering redan från förskoleklass. På vår skola är det viktigt att man ständigt utmanas och utvecklas som lärare och därför avsätter vi tid för fortbildning och pedagogiska diskussioner. Ledningen jobbar nära lärarna och fritids och jobbar aktivt för att vara synliga ute i verksamheten och gör kontinuerliga klassrumsbesök Då vi ligger nära naturen använder vi även skogen som klassrum .Vi erbjuder fritids

t o m åk sex och vi jobbar med planerade rastaktiviteter samt eftermiddagsverksamhet. Vi jobbar aktivt för att skapa en god samverkan mellan fritids och skola. Det kollegiala lärandet är viktigt för oss när vi planerar vår verksamhet.

Vi söker dig som:

Gillar att ständigt utvecklas,

Har vana av att arbeta digitalt i google suite miljön samt ha lärplattor/chromebooks som ett kreativt verktyg

Ser teknikens möjligheter för att ge alla elever de allra bästa förutsättningarna.

God förmåga att skapa relationer till elever, kollegor och föräldrar

Har en vision för att skapa en undervisning som passar framtiden.

Har en tro på att alla elever kan lära sig utifrån sina förmågor.

Har en god empatisk förmåga

Är strukturerad och har en god samarbetsförmåga.

  • Jobbar för en tillgänglig undervisning

Tjänsten:

Vi söker dig som är utbildad speciallärare/specialpedagog. Erfarenhet av elever med ADHD, dyslexi och språkstörning är meriterande.

Som speciallärare/specialpedagog på Runborg skola kommer du att arbeta med våra elever från F-6 och hjälpa dem nå sociala och kunskapsmässiga mål efter deras olika förutsättningar.

Du kommer att leda och driva utvecklingen av våra specialpedagogiska insatser, hjälpa till att planera, genomföra och utvärdera specialundervisningen utifrån de enskilda elevernas behov. Du kommer även att undervisa enskilda elever eller mindre grupper för att stärka deras kunskapsutveckling. Du kommer att ha tillgång till olika digitala verktyg och resurser.

Som specialpedagog kommer du att ha ett mycket nära samarbete med våra lärare då vi jobbar aktivt med kollegialt lärande samt deltaga i skolans EHT-arbete då du blir en viktig person i vårt elevhälsoteam. Du kommer tillsammans med rektor ansvara för elevhälsan. Du kommer även att ingå i ledningsgruppen på skolan.

Vi jobbar med Skolverkets “specialpedagogik för lärande” där du får möjligheten att leda lärarna på skolan.

Du kommer att vara väl insatt i våra elevers problematik och stötta lärarna i utformandet av pedagogiska kartläggningar, utformandet och utvärdering av elevers åtgärdsprogram. Du kommer även att ansvara för ansökan om tilläggsbelopp.

Du kommer även att få möjlighet att ingå i de nätverksträffar för speciallärare/specialpedagoger som anordnas inom Dibber.

Kvalifikationer:

Du är behörig speciallärare/specialpedagog och är väl förtrogen med gällande styrdokument.

Du är initiativtagande och skapar engagemang och delaktighet

Du har ett intresse för det systematiska kvalitetsarbetet.

Du trivs med att arbeta både självständigt och i arbetslag.

Du ser det som viktigt med goda relationer och har lätt för att samverka med elever, föräldrar och kollegor.

Du visar intresse och nyfikenhet till att utveckla verksamheten.

Arbetstid/Varaktighet
Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 mån provanställning. Vi har ferietjänster.

Sysselsättningsgrad:
Heltid/deltid (finns möjlighet att jobba deltid)

Lön
Månadslön.

Kontaktpersoner
Jacqueline Humphries , rektor, telefon 073-944 09 66

Ansökan
Endast sökande som uppfyller kvalifikationskraven beaktas. Vi frånsäger oss kontakt från rekryterare.

Sista ansökningsdag
19 12 20, vi intervjuer kontinuerligt

Ange referensnummer: SpecialLärare/pedagog till Runborg skola

Vi tar emot ansökan via epost:
[email protected]

Arbetsgivare
Dibber
Stupvägen 1
Box 2044
191 02 SOLLENTUNA
Tel: 08-684 468 00

Välkommen med din ansökan!