Den trygga lilla skolan som rustar eleverna för framtiden


Fritidspedagog på Runborg skola

Den trygga lilla skolan som rustar eleverna för framtiden

Fritidspedagog på Runborg skola

Vi jobbar aktivt med Relationskompetens, digitalisering /programmering och tillgänglighet på vår skola. Om du tycker detta låter intressant är detta skolan för dig.

Dibber

Dibber är ett företag med över 6500 anställda som varje dag arbetar för att över 30 000 barn ska få känna sig värdefulla.

Dibber/Læringsverkstedet är ett familjeägt företag med fokus på att driva den bästa verksamheten för alla barn och anställda. Företaget är helägt av det norska paret Randi och Hans Jacob Sundby, som båda är pedagoger. Alla pengar går till barnen, och ägarna drar inte nytta av förskole- och skolverksamheten.

Vår syn på verksamheten

Vårt mål är att våra skolor och fritidshem ska ha en verksamhet som ligger i framkant och som ger varje elever de bästa förutsättningarna för att kunna leva och fungera i ett framtida samhälle.

Våra skolor och fritidshem arbetar utifrån att alla elever ska utveckla sin förmåga att se sina och andras styrkor för att tillsammans kunna lösa komplexa frågor tillsammans.

Att fungera tillsammans med andra är en viktig förmåga i vårt samhälle. Varje elev ska ges rika tillfällen till att träna på sin relationskompetens utifrån Dibbers progressionstrappa. Våra skolor och fritidshem har ett aktivt och förebyggande hälsofrämjande arbete för att alla ska kunna utvecklas och känna tillit till sig själv som person, samt ha goda relationer till andra. Alla elever ska ges möjligheter att utveckla sina kreativa och innovativa förmågor genom att utforska med alla sina sinnen inom alla ämnen.

Programmering är en viktig del i vårt arbete för att förbereda eleverna förmågor och förståelse inför framtiden.

Runborg skola:

Runborg skola är en friskola som ingår i Dibber och tidigare tillhört Inspira förskolor och skolor. Skolan har funnits sedan 2014. Vi är en F-5 skola och kommer att bli F-6 år 2020.Vi är idag ca 90elever. Verksamheten är belägen i Täby Kyrkby, cirka 20 minuter från Östra station med Roslagsbanan. Enheten erbjuder en naturnära miljö nära till skog och Vallentunasjön samt nära till historiska efterlämningar från vikingatiden. Hos oss på Runborg kan man börja som sexåring och gå ändå till årskurs 6. Vi är en enparallellig skola.Vi har en härlig atmosfär och arbetar aktivt för att ge alla medarbetare möjlighet till inflytande och delaktighet.

Då vi är en mindre skola är trygghet och god sammanhållning något som syns tydligt hos oss, Alla pedagoger och elever känner varandra väl och följer elevernas utveckling på ett naturligt sätt.

Vi jobbar aktivt med digitalisering och programmering redan från förskoleklass. På vår skola är det viktigt att man ständigt utmanas och utvecklas som pedagog och därför avsätter vi tid för fortbildning. Ledningen jobbar nära lärarna och fritids och jobbar aktivt för att vara synliga ute i verksamheten. Då vi ligger nära naturen använder vi även skogen i vår verksamhet.

Vi erbjuder fritids för fsk-klass till åk tre samt fritidsklubb from åk 4. Vi jobbar med planerade rastaktiviteter samt eftermiddagsverksamhet. Vi jobbar aktivt för att skapa en god samverkan mellan fritids och skola. Alla som arbetar på vårt fritids går en fritidshemsatsning tillsammans med Ann Pihlgren.

Vi söker dig som:

Gillar att ständigt utvecklas,

Har vana av att arbeta digitalt i google suite miljön samt ha lärplattor som ett kreativt verktyg

Ser teknikens möjligheter för att ge alla elever de allra bästa förutsättningarna.

God förmåga att skapa relationer till elever, kollegor och föräldrar

Har en vision för att skapa en fritidsverksamhet som utvecklar elevernas sociala förmåga.

Har en tro på att alla elever kan lära sig utifrån sina förmågor.

Jobbar för en likvärdig skola.

  • Jobbar med uteverksamhet

Tjänsten:

I rollen som fritidspedagog på Runborgs skola ansvarar du i samarbete med andra fritidspedagoger att planera verksamheten förankrad i läroplanen.

Du kommer att ha ett nära samarbete med klasslärare kring fritidssamverkan under skoldagen. En utmaning för dig i rollen är att få vara med och driva det systematiska kvalitetsarbetet kring fritidsverksamheten och synliggöra vad fritids står för på Runborg skola. Att få vara med och tydliggöra och utveckla samverkan fritids skolan under skoltid för hela skolan.

Arbetsuppgifter som ingår i uppdraget är att planera verksamheten, samverkan under skoltid, fritidsverksamhet, rastaktivitet, delat ansvar för elevernas sociala utveckling samt delta på möten och fortbildning. Alla elever har tillgång till varsin Ipad eller chromebook och det finns även Clevertouch/Activeboards i varje klassrum. Du kommer att få handledning i hur du implementerar programmering.

Du kommer även att få delta i vår fritidssatsning som leds av pedagogikforskare och fil. dr. Ann S. Pihlgren. Hon håller i kontinuerlig fortbildning för fritids.

Då vi är under uppbyggnad och skall bli en skola tom åk sex har du möjlighet att påverka vår framtida skola och fritidshem. Vi arbetar aktivt för att ge varje elev ett demokratiskt förhållningssätt samt kunskaper och förmågor för sitt framtida vuxenliv. Det fins även möjlighet till att ingå i ledningsgruppen.

Kvalifikationer:

Examen som fritidspedagog eller grundlärare med inriktning mot fritidshem.

Du är initiativtagande och skapar engagemang och delaktighet

Du har ett intresse för det systematiska kvalitetsarbetet.

Du trivs med att arbeta både självständigt och i arbetslag.

Du ser det som viktigt med goda relationer och har lätt för att samverka med elever, föräldrar och kollegor.

Du visar intresse och nyfikenhet till att utveckla verksamheten.

Det är meriterande om du har behörighet även för idrott, erfarenhet kring utepedagogik. /eller något års erfarenhet som fritidspedagog.

Arbetstid/Varaktighet
Tillträde enligt överrenskommelse. Vi tillämpar 6 mån provanställning.

Sysselsättningsgrad:
Heltid.

Lön
Månadslön.

Kontaktpersoner
Jacqueline Humphries , biträdande rektor, telefon 073-944 09 66

Ansökan
Endast sökande som uppfyller kvalifikationskraven beaktas. Vi frånsäger oss kontakt från rekryterare.

Sista ansökningsdag
19 12 20, vi intervjuer kontinuerligt

Ange referensnummer: Fritidspedagog till Runborg skola

Vi tar emot ansökan via epost:
[email protected]

Arbetsgivare
Dibber
Stupvägen 1
Box 2044
191 02 SOLLENTUNA
Tel: 08-684 468 00

Välkommen med din ansökan!